Fönsterrenovering

Behöver du hjälp med fönsterrenovering är det oss på AIF du ska vända dig till. Tillsammans har vi stort kunnande och har sedan 2001 varit specialister på fönsterrenovering. Vi renoverar fönstren i vår egna verkstad som är beläggen i Västberga utanför Stockholm där vi även har ett eget snickeri med renoveringsverkstad, måleri samt glasmästeri.

Det sägs att att husets fönster speglar själen. Ett fönster ska leva upp till många krav där de tekniska kraven är särskilt omfattande. Fönstrens syfte är att släppa in ljus på ett bra sätt, dämpa buller utifrån, vara värmeisolerande och hålla tätt mot fukt och vind. Givetvis ska det också vara enkla att öppna och stänga, vara vackra och smälta ihop med husets stil och arkitektur.

Fönsterrenovering lönar sig i längden om det görs på rätt sätt

Fönsterrenovering innebär inte bara att huset behåller sin ursprungliga karaktär, ett fräscht utseende och får en vacker finish. Genom att renovera fönstren reduceras även uppvärmningskostnaderna, då det gör fönstren täta och därmed förhindrar värmeläckage. Allt detta samtidigt som värdet på fastigheten ökar.

medarbetare-fönsterrenovering-medarbetare

Renoveringen sker i och med slipning och lagningar både inne på vår egen verkstad och ute på plats.

Så går det till vid fönsterrenovering:

 • Vi kontrollerar alla fönsters funktion och kvalité noga
 • Trasiga beslag byter vi ut mot nya
 • Trärena ytor behandlar vi med impregnerad grundolja
 • Hörnbeslag rostskyddsmålar vi
 • Rötskadat virke i fönsterbågar och karm byter vi ut
 • Fönsterblecken målar vi
 • Vid beställning byter vi ut fönsterglasen
 • Vi genomför fönstertätning
 • Vi monterar spaltventiler

De utgångspunkter vi har i vårt arbete inom fönsterrenovering är en tydlig kvalitetspolicy som är väl igenkänd och accepterad. Som beställare får du alltid noggrann information om arbetet kring objektet. Alla slutförda fönsterbågar och fönsterkarmar besiktar vi och kontrollerar enligt ISO 9001. Därefter utförs arbetet alltid grundligt av våra auktoriserade och eminenta fönsterrenoverare.

När vi renoverar fönster gör vi det alltid med ett stort engagemang och med ambitionen om att de ska hålla minst lika bra kvalité som nya fönster. Av den anledningen lämnar vi alltid 5 års garanti på samtliga av våra arbeten.

Nya fönster eller renovera befintliga?

En vanlig fråga som vi på Allt i fönster får väldigt ofta är om man ska renovera eller byta ut sina fönster. Denna frågan har lite olika svar och allt beror i slutändan i vilket skick och möjlighet fönstret har till renovering. Väldigt ofta ser vi att personer väljer att inte undersöka möjligheten till renovering av fönster och istället köper ett nytt. Detta kan vara väldigt kostsamt om det har funnits möjlighet till renovering. Därför är det viktigt att se över möjligheterna, vi hjälper såklart till med att undersöka er situation och föreslå åtgärder.

Bättre trivsel genom fönsterrenovering

Det finns många konsekvenser till att inte hålla sina fönster vid bra skick. Som ovannämnt finns de ekonomiska skäll till att genomföra fönsterrenovering för hela byggnaden. Sedan finns det också konsekvenser till personerna som bor i byggnaden.

 • Högre ljudnivå från trafik eller andra störningsmoment som är närliggande till fönster. Om hyresgäster klagar på att det kommer för mycket ljud in i deras lägenheter kan en fönsterrenovering vara aktuell för att motverka problemet. Ett fönsterbyte eller fönsterrenovering kan minska ljudnivån genom att täppa till och skapa en mer trivsam miljö i hemmet.
 • Värmeläckage som leder till kallras. Kallras är när fönster kyller ner luften i lägenheten ner till golvet. När en lägenhet drabbas av detta känns det som att man trampar på en kall matta som har spridit sig över hela lägenheten. Detta påverkar också väggar där hela lägenheten kan uppfattas som kall.
 • Kondens på glasen är också ett större problem. Detta är väldigt vanligt vid äldre hus och tvåglasfönster. Det blir ofta imma mellan inner- och ytterfönstret. Detta kan bli ett störningsmoment för de som bor i bostaden och kan åtgärdas med nya fönster.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Om du är intresserad av att veta mer om hur vi arbetar med fönsterrenovering och hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt – tveka då inte att ta kontakt med oss. Vi besvarar gladeligen dina frågor och berättar gärna mer om hur vi arbetar.

Varmt välkommen!

Vi är med dig från början till slut

1

Rådgivning & Mätning

Oavsett om det gäller renovering av befintliga fönster eller nymontage så gör vi ett platsbesök och går igenom ert fönsterprojekt för att se hur vi kan hjälpa er på bästa sätt.

2

Uppföljning & Prisförslag

Vi presenterar vårt skräddarsydda förslag till er baserat på era önskemål och aktuella förutsättningar. När allt känns glasklart så lägger ni en order och vi överlämnar en realistisk tidsplan.

3

Leverans & Montering

Om fönsterna skall renoveras så demonteras dessa och transporteras till vår verkstad för renovering & målning. Har ni beställt nya fönster så kommer våra duktiga montörer till er och demonterar era gamla fönster samt monterar de nya. Allt enligt tidigare fastställd tidplan.

4

Slutkontroll & Kvalitetsförsäkring

När återmonteringen / installationen är klar går vi gemensamt igenom varje enskilt fönster och dörr i en slutbesiktning. Vi kontrollerar att allt ser bra ut och gör en funktionskontroll. Därefter överlämnar vi våra kvalitetsdokument med skötselanvisningar. Efter godkänd slutbesiktning gäller garantin i 5 år.

Fri Rådgivning